تظاهرات میلیونی در آلمان و فرانسه علیه طرح اخراج گسترده مهاجران
صدها هزار معترض در آلمان و فرانسه در اعتراض به قوانین سختگیرانه علیه
مهاجران و طرحهای نژادپرستانه برای اخراج مهاجران تظاهرات کردند.
نگرانیها از خیزش دوباره راستهای افراطی در اروپا و طرحهای ضد مهاجرتی آنها بار دیگر مردم را در کشورهای بزرگ اروپا مثل آلمان و فرانسه به خیابانها کشانده است. در آلمان پس از افشای «جلسه محرمانه» گروههای راست افراطی، که بسیاری از آلمانیها را شگفتزده کرد، اعتراض و تلاش برای ممنوعیت حزب «آلترناتیو برای آلمان» بالا گرفته است. طی روزهای اخیر بیش از یکمیلیون نفر در سراسر آلمان علیه حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) تظاهرات کردند. روز یکشنبه نیز مردم در حدود ۴۰ شهر آلمان علیه گروههای راست افراطی تظاهرات کرده و بار دیگر مخالفت خود را با طرح اخراج میلیونها مهاجر از این کشور اعلام کردند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، گروههای «جمعههای آینده» و «کامپکت» که سازماندهی این تظاهرات را برعهده داشتند، در بیانیه مشترکی اعلام کردند: فقط در روز یکشنبه اعتراضاتی در حدود ۴۰ شهر برگزار شد. این تظاهرات نشانه روشنی از اعتراض علیه حزب آلترناتیو برای آلمان و جریان راستگراست.سازماندهندگان تظاهرات گفتند که بیش از یکمیلیون و چهارصدهزار نفر در اعتراضات که از روز جمعه تا یکشنبه برگزار شد، شرکت کردند. اما پلیس آلمان تاکنون آماری کلی در اینباره منتشر نکرده است. حزب آلترناتیو برای آلمان سعی کرده است که خود را از جنجال مربوط به جلسه راستگرایان در مورد مهاجران دور نگه دارد و گفته است که هیچ ارتباط سازمانی و مالی با این جلسه نداشته است. این حزب تاکید کرده است که مسئول بحثهای مطرحشده در این جلسه نیست زیرا هر یک از شرکتکنندگان نظرات شخصی خود را بیان کردهاند.
اعتراضات در فرانسه
در فرانسه نیز دهها هزار نفر از فرانسویها با حضور در خیابانهای شهرهای مختلف این کشور از امانوئل ماکرون رئیسجمهوری فرانسه خواستند تا از قوانین سختگیرانه مهاجرتی حمایت نکند. به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، سازماندهندگان اعتراضات یکشنبه شمار معترضان در شهرهای فرانسه را ۱۵۰هزار نفر اعلام کردند اما وزارت کشور فرانسه تعداد آنها را ۷۵هزار تن برآورد کرد. حدود ۱۶هزار نفر در تظاهرات پاریس شرکت کردند. حدود ۲۰۰ شخصیت هنری و صنفی از مردم درخواست کرده بودند در این تظاهرات شرکت کنند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که شورای قانون اساسی فرانسه قرار است روز پنجشنبه درباره عدم مغایرت قانون جدید مهاجرت با قانون اساسی تصمیمگیری کند. بر اساس قانون جدید مهاجرت که در ماه دسامبر(دی) تصویب شد، فرانسه میتواند خارجیهایی را که ناخوشایند تلقی میکند، اخراج کرده و بهرهمندی افراد خارجی از مزایای بیمه و رفاه اجتماعی را سختتر کند. جریانهای راست افراطی میگویند که اتباع فرانسه باید از این مزایا بهرهمند شودند، نه خارجیها.
ماکرون ابتدا از عزم پارلمان فرانسه برای تصویب این قانون حمایت کرده بود اما بعدا گفت که برخی از مفاد آن مغایر قانون اساسی است. روزنامه لوموند اخیرا به نقل از یک منبع در وزارت خارجه فرانسه گزارش داد که ممکن است شورای قانون اساسی حدود ۱۲ بند از قانون جدید مهاجرت را مغایر قانون اساسی تشخیص دهد.